Förflytta dig till innehållet

40 konstnärer från Åboland vill delta i Konstrundan

Sammanlagt 246 ansökningar från hela Finland kom in till årets upplaga av Konstrundan. Av dem lämnades 40 in från Åboland. Nu utvärderar Konstrundans jury ansökningarna och de sökande får veta om de har antagits senast vecka 12.
Konstrundan är ett öppet evenemang där konstnärerna öppnar sina ateljéer för allmänheten. Konstrundan ordnas varje år det första veckoslutet i september. Evenemangets deltagare finns främst i de tvåspråkiga regionerna längs kusten, men varje år deltar allt fler i Birkaland, Lappland och östra Finland.
Konstrundan erbjuder utbildning och nätverk för konstnärer, konsthantverkare och designers samt en plattform där de kan möta gamla och nya kunder.
Konstrundan ordnas i år för elfte gången 8–9.9.2018. På fredag den 9 september arrangeras det konstpedagogiska evenemanget Konstens fredag.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit