Förflytta dig till innehållet

ÅA-professor är årets kommunikatör

Elina Pirjatanniemi. Pressbild/ÅA


Professor Elina Pirjatanniemi har valts till årets kommunikatör. Motiveringen är att Pirjatanniemi med balanserade och genomtänkta kommentarer bidrar till samhällsdiskussionen både ur ett rättsvetenskapligt och humanitärt perspektiv.
I prismotiveringen konstateras att Pirjatanniemi aktivt har deltagit i den aktuella samhällsdebatten och bland annat fört fram asylsökandes rättigheter, samt visat på hur mångfasetterade flyktingfrågorna är.
I sina kommentarer har hon i synnerhet lyft fram barnens rättigheter i asylprocessen. Pirjatanniemi skriver kolumner i flera dagstidningar, bloggar, ger kommentarer och ställer upp som expert såväl i medierna som vid populärvetenskapliga evenemang.
Juris doktor Elina Pirjatanniemi är professor i statsrätt och folkrätt vid Åbo Akademi och direktör för Institutet för mänskliga rättigheter vid Åbo Akademi. Hon är alumn från både Åbo Akademi och Åbo universitet, samt docent vid Åbo universitet. Pirjatanniemi tilldelas priset för att hon är en utmärkt ambassadör för båda universiteten i Åbo, samt för Åbo stad.
Finlands universitets kommunikationsexperter delar årligen ut priset till en person eller en institution som meriterat sig som vetenskapskommunikatör. Priset utdelades första gången år 1986 då det instiftades för att hedra Åbo universitets informationssekreterare Jorma Rakkolainens minne och livsverk. Målet med priset är att aktivera och inspirera till att kommunicera forskning.
LÄS EN INTERVJU MED PIRJATANNIEMI HÄR: Barnens bästa ska alltid vägas in i asylbeslut

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit