Förflytta dig till innehållet

Åbo stadsteater kan bli årets teater i Finland

Åbo stadsteater. Pressfoto


Åbo stadsteater tävlar om utmärkelsen årets teater. En jury har utsett de tre finalisterna som enligt motiveringarna modigt följer sina egna riktningar och samtidigt utvecklar branschens verksamhet.
För stadsteaterns del sägs vidare att man lyckats med konststycket att skapa en repertoar som är balanserad och mångsidig samtidigt som den avviker från den konventionella huvudfåran. Teatern står i kontakt med sin omgivning och med sin fördomsfria repertoarplanering når den också nya publikgrupper.
De två övriga finalisterna är den tvåspråkiga grupperingen Universum som omfattar fyra olika teatrar, Aurinkoteatteri, Teater Mars, Sirius Teatern och Teater Venus samt centret för ny dans, Zodiak.
Pristagaren offentliggörs på Thalia-festen den 9 april. Suomen teatterit – Finlands teatrar har sedan år 1997 utdelat priset årets teater-utmärkelsen till branschens meriterade aktörer.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit