Förflytta dig till innehållet

Åbolands frivilliga brandkårister tävlade i Korpo

Houtskärs damer tog en seger. Foto: Kaj-Johan Karlsson.


I lördags höll Korpo FBK sina traditionella vintertävlingar för de åboländska frivilliga brandkårerna. På grund av sämre vintrar har tävlingarna de senaste arrangerats på torget i Korpo centrum, men i år fick man än en gång tävla på isen i Verkan invid Buffalo.
I tävlingarna deltog 16 lag från Åboland i tre olika klasser. I juniorklassen knep Korpo FBK alla medaljer. I klassen för Alarmavdelningar tog Korpo FBK både guld och silver medan Nagu FBK fick bronset. I klassen för damer tog Houtskär FBK segern före Nagu FBK. I tävlingarna får brandkåristerna sätta sin förmåga att samarbeta under stress, lösa problem och hantera utrustningen i vinterförhållanden på prov.

Nagu FBK:s pojkar. Foto: Kaj-Johan Karlsson.


Evenemanget lockade liksom tidigare år till sig en stor publik och man hade bland annat ordnat slängkälke för de mindre barnen.
Dagen hade tidigare inletts med Åbolands Brandkårsförbunds årsmöte. Hedersmedlemmarna Leif Holmström, Christer Friis och Roy Färm tilldelades förbundets medalj i guld.
Nytt för i år var att utse årets brandkårsungdom i Åboland och överlåta vandringspriset Sixtens pokal till minnet av brandchef Sixten Karlstedt. Moa Karlsson från Pargas FBK tilldelades utmärkelsen med motiveringen att hon brinner för verksamheten, har en förmåga att leda och skapar en trygg miljö runt sig.

Moa Karlsson är årets brandkårsungdom i Åboland. Foto: Kaj-Johan Karlsson.


Linn Lundell är årets brandkårsungdom i Korpo. Foto: Kaj-Johan Karlsson.


Korpo FBK utsåg även årets ungdom, ett pris som instiftats till minnet av Sten Gustafsson. Årets pris tilldelades Linn Lundell med motiveringen att hon är en aktiv och tjänstvillig brandkårsungdom.

16 lag deltog i vintertävlingarna i Korpo. Foto: Kaj-Johan Karlsson.


Text: Kaj-Johan Karlsson

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit