Förflytta dig till innehållet

Åboländska FBK:are premieras för sin insats

Christer Friis t.v tackas för sin långvariga insats för det åboländska räddningsväsendet av Finlands svenska brandkårsförbunds ordförande Veronica Rehn-Kivi och verksamhetsledare Roger Roos. Foto: Kaj-Johan Karlsson


Finlands svenska brand- och räddningsförbund har hållit höstmöte och seminarium i Tammerfors. Mötet samlade drygt 60 deltagare från hela Svenskfinland.
Deltagarna fick bland annat ta del av Räddningstjänst Syds erfarenheter av hur räddningstjänsten kan förbereda sig i att möta våld i arbetet.
Räddningstjänst Syd arbetar i bland annat Malmöförorten Rosengård där det den senaste tiden har förekommit en hel del oroligheter och våldsamheter.
Bland annat betonades vikten av att skapa förtroende mellan invånare och räddningsmyndigheterna genom personliga möten och en öppen dialog.
Inrikesministeriets Jouni Pousi berättade om vård- och landskapsreformens inverkan på räddningsväsendet och om hur reformen av räddningsväsendet är planerad att genomföras.
Åbolands Brandkårsförbund hade tidigare under hösten anhållit om att förbundet utser två mångåriga trotjänare som aktivt bidragit till befrämjandet av räddningsbranschens utveckling på nationell nivå till hedersmedlemmar.
Till hedersmedlemmar utsåg FSB:s höstmöte således: Leif ”Speko” Holmström och Christer Friis. Åbolands Brandkårsförbund r.f. gratulerar de utnämnda och tackar för det enastående arbete de har utfört räddningsbranschen till fromma.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit