Förflytta dig till innehållet

Åbopolisen Vesa Jauhiainen är årets polis 2019 – har varit ett tryggt ansikte för Kråkkärrets ungdomar i många år

Vesa Jauhiainen. Foto: Fredrik Häggman


Äldre konstapel Vesa Jauhiainen från sydvästra Finlands polisinrättning har utnämnts till årets polis i Finland 2019 . Jauhiainen har arbetat i olika fältuppdrag i närmare 40 år.
Jauhiainen är känd för sin långvariga tjänst som närpolis i Kråkkärret. Där han har arbetat särskilt med ungdomar, i tätt samarbete med invånarna och tredje sektorn.
– Vesa Jauhiainen har förtjänstfyllt jobbat med att visa invånare med utländsk bakgrund att polisen i Finland är ärlig och pålitlig, och på så sätt påverkat hur man förhåller sig till polisen i Åbos förorter, framkommer det i motiveringen.
För tillfället jobbar han i fältövervakningsgruppen på huvudpolisstationen i Åbo. Gruppens huvudsakliga målgrupp är under 18-åriga ungdomar.

I motiveringen beskrivs Jauhiainen som en exemplarisk polisman i övervaknings- och fältverksamheten. För sina yngre kollegor är han ett utmärkt exempel på en person som fortsätter sin karriär efter sin pensionering, skriver juryn.
62-åriga Jauhiainen skulle ha blivit pensionerad redan för fyra år sedan men har valt att fortsätta jobba.
Han prisas också för sin förmåga att förhålla sig entusiastiskt till sitt arbete varje dag.
– Det är ett väldigt givande arbete, som ger synliga resultat. Det här jobbet är verkligen viktigt, säger Jauhiainen och syftar då särskilt på närpolisarbetet.
Årets polis utsågs för 44:e gången. Utnämningen är ett samarbetsprojekt mellan Helsingfors Juniorhandelskammare, Finlands Polisorganisationers förbund och Polisstyrelsen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit