Förflytta dig till innehållet

Uppdaterad: Spaningarna efter försvunnen man i S:t Karins fortsätter

Arvo Leppävuori. Foto: Privat

Polisen i sydvästra Finland letar fortfarande på måndag eftermiddag efter 71-åriga Arvo Leppävuori, som försvann på Kustö i S:t Karins på söndag kväll.

Området där man letar efter mannen har avgränsats till västra delen av Kustö och till stränderna.

För efterspaningarna har polisen tagit hjälp av frivilliga räddningstjänsten Vapepa, som har letat efter mannen i terrängen. Också räddningsverkets manskap och gränsbevakningens helikopter samt båttar har använts vid efterspaningarna. Polisen använder också polishundar och drönare till hjälp i efterspaningsarbetet.

I kväll kommer man att leta efter mannen från luften i ett nytt område i öster.

Arvo Leppävuori sågs senast i Vuolahti på Kustö på söndag kväll.

Han är cirka 170 centimeter lång, bastant och han har grått skägg. Innan han försvann var han klädd i svarta byxor och en grön jacka. Han hade skärmmössa på huvudet.

Polisen uppger att det är brådskande att hitta mannen på grund av hans hälsotillstånd. Man fortsätter aktivt att leta efter honom så länge det finns hopp om att hitta honom vid liv.

Den som har upplysningar om den försvunna personen ombeds ta kontakt med närmaste polismyndighet eller till nödnumret 112.

Artikeln uppdaterades klockan 16.16 med att efterspaningarna fortsätter.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit