Förflytta dig till innehållet

Allt fler företag satsar på multifunktionella kontor – trenden med enbart öppna kontorslandskap börjar vara förbi, hävdar Åboarkitekt

Arkitektkontor Sabelström, fr.v. Pia Sabelström, Tessa Sundqvist, Vincenza Leone, Tiina Hosio och Miisa Lehtinen. På bilden saknas Laura Wiik. Foto: J-O Edberg Trender kommer och trender…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Allt fler företag satsar på multifunktionella kontor – trenden med enbart öppna kontorslandskap börjar vara förbi, hävdar Åboarkitekt

 1. Göran Ek skrev

  Som ett tips till ett bekvämare skrivbord så skulle jag rekommendera att köpa riktiga musmattor med sydda kanter så att de inte rinner upp. Antingen bara för musen, inte för liten där medium som är ca 27*32cm kan vara passlig för de flesta eller en stooor som täcker bordet där man även placerar tangentbordet.
  På det viset så glider musen lättare vilket sliter mindre på handleden men även mindre på bordet och de sk. gliddynorna på musen, det är mjukare och minskar knattret från tangentbordet.
  Lönar sig att kolla på dessa mattor bland speltillbehör i butiken. Tyvärr så markandsförs de fel av den anledningen. Samma gäller det annan utrustnig som mekaniska tangentbord (med MX eller Kailh brytare) och möss som finns i olika former för olika grepp och storlekar. Aldrig mera svampiga gummimembran tangentbord, även fake mekaniska som kallas för ”mem-chanical” som är inget annat än gummimembran med ett klick.
  Visst är detta en konstadsfråga, men även effektivitet och ergonomi som väger mera. Ofta när det talas och skrivs om arbetsställning och ergonomi så är det oftast frågan om olika typer av skrivbord och stolar, men sällan om själva arbetsredskapen som tangentbord och möss där det billigaste skräpet eller det som kommer med t.ex bordsdatorn får duga.
  Bara att gå runt i olika butiker och prova, läsa recensioner osv. innan man bestämmer sig. Bara för att något markandsförs som ”speltillbehör” så är det så mycket mer än det.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit