Förflytta dig till innehållet

Anna-Kajsa Edström är Finlands lucia

Anna-Kajsa Edström. Foto Hannes Victorzon


21 år gamla Anna-Kajsa Edström är Finlands lucia 2018. Edström studerar till musikalartist i Stockholm men är ofta i Finland för att träffa sin familj och pojkvän. Hon sjunger, spelar piano, målar och umgås med vänner.
Edström är adopterad från Colombia. I sitt brev till juryn skrev hon att det skulle vara en ära att få vara en av de tio luciakandidaterna och inte ha ett typiskt nordiskt utseende samma år som Finland fyller 100 år. Hon säger att hon är väldigt tacksam och stolt över att ha fått växa upp i Finland.
Lucia är frontfigur för luciainsamlingen och gör tillsammans med sina tärnor och luciakören, besök på bland annat sjukhus, äldreboenden och fester i december och januari. Lucia står för ljus och glädje, men hon är också en påminnelse om att vi kan hjälpa medmänniskor som har det svårt.
Under åren 2014–2017 samlar luciainsamlingen in medel för att stöda barnfamiljer som har det svårt i sin vardag.
Anna-Kajsa Edström kröns till Finlands Lucia i Helsingfors domkyrka onsdagen den 13 december klockan 17 av borgmästare Jan Vapaavuori. Efter det åker luciakortegen genom Helsingfors centrum.
Lucia har redan närmare 100 besök inbokade, bland annat i sjukhus och äldreboenden, hos Finlands president Sauli Niinistö och i riksdagen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit