Förflytta dig till innehållet

Arkeologiska utgrävningar öppnas för allmänheten i Åbo

Muuritutkimus Oy ordnar guidade rundturer på utgrävningsområdet klockan 9-16.30 på fredag. Grupper på cirka tjugo personer får gå in med ungefär tio minuters mellanrum. Ingången är på hörnet mellan Eriksgatan och Auragatan. Det är inte möjligt att reservera en rundtur på förhand utan man måste köa.
Varje grupp guidas av en expert från Muuritutkimus och får bekanta sig med utgrävningarna på markerade rutter. Under besökstiden rullar utgrävningen på som normalt. Av säkerhetsskäl används dock inte grävmaskiner den dagen.
På utgrävningsområdet kan man bekanta sig med såväl den arkeologiska arbetsprocessen som byggnader och fynd som redan utgrävts. Rutten går också via den gamla gatan på vilken Åboborna gick innan branden 1827.
Ett stenkast från ingången finns Åbo stads informationskiosk. Där finns tidigare fynd utställda, bland annat bitar från barockkakelugnar från 1600-talet.
Guidade rundturer ordnas på finska, svenska, engelska, tyska, ryska, holländska, italienska och på förmiddagen även på finskt teckenspråk. Närmare information om tidtabellen hittas på www.muuritutkimus.com

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit