Förflytta dig till innehållet

ÅST fylls av glädje och mångfald då Finland fyller 100 år

Åbo Svenska Teater. ÅU-foto


Åbo Svenska Teater. ÅU-foto


Åbo svenska teater uppmärksammar Finlands 100-årsfirande med en färgsprakande och mångfacetterad folkfest på lördag. På scenen uppträder 40–50 artister med olika bakgrund och med olika färdigheter.
Det blir nyskriven musik av Daniela Franzell, sketcher av Anders Helenius, irakisk sång och musik, en Kårkulla modeshow, musik av ett tjejband vid Åbo school of rock och mycket mer.
Föreställningen innehåller inga långa tal, kungstanken är att det ska vara roligt och lite galet samtidigt som programmet ska visa den mångfald av människor och kulturer som finns i dagens Finland, säger teaterns informatör Maria Olin.
– Finländarna är inte en homogen grupp där alla ser likadana ut. Här finns olika kulturer som lever sida vid sida och det är den biten vi vill lyfta fram genom att ordna en folkfest med glad musik och dans där alla får plats.
(Texten fortsätter efter annonsen)

ÅST:s informatör Maria Olin ser fram emot lördagens folkfest. ÅU-foto

Olin hoppas att mångfalden också syns i publiken. Teatern har i våras samarbetat med Röda Korset och bland annat delat ut biljetter i flyktingförläggningen i Pansio  till familjeföreställningen Peter Pan och Olin hoppas att många sådana människor som inte annars brukar besöka teatern även nu hittar till folkfesten.

– Det är en glad sak att fira självständigheten.
Programmet börjar klockan 18.00 och framförs i huvudsak på svenska, men också på finska och engelska.
Se hela programmet här: Hurra Finland 100 år
Artikeln preciserad klockan 11.30 om samarbetet med Röda Korset.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit