Förflytta dig till innehållet

ÅU fyller 198 år i januari – på 1970-talet var bolaget en ruin, minns Folke Sjögren

Camilla Hynynen
äldre man sitter i fåtölj och läser en tidning, ÅU
Folke Sjögren var vd för ÅU åren 1971-83. Han är en trogen pappersläsare av tidningen också i dag.
"Hade pessimister fått styra hade ÅU lagts ned på 1970-talet, men idealistiska och målmedvetna män (ja, det var män) ville annat".Så skriver Torbjörn Kevin i förordet till boken Lämlar som…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “ÅU fyller 198 år i januari – på 1970-talet var bolaget en ruin, minns Folke Sjögren

  1. Risto Nurmela skrev

    Den gamla lilla tanten som kom på öppet hus måste ha varit Lotten Michelsson (1886-1988). Hon var sättare på ÅU. Det fanns en bild av henne en gång i ÅU där hon tar avsked från sin gamla sättningsmaskin år 1978.

  2. Sam Österlund skrev

    Intressant artikel för en som fick sina första typografiska grunder på ÅU då tidningen ombröts på Slottsgatan. Började på ÅU 1961, då var Sigurd Porthin vd och Ole Torvalds chefredaktör. En av de arbetskamrater jag kommer ihåg var Leo Wiesherowski, vet inte om jag stavar det rätt? Hösten 1965 flyttade jag till HBL för att 1969 flytta till Mariehamn och Ålandstidningen, där jag arbetade till pensioneringen 2007.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit