Förflytta dig till innehållet

ÅUCS satsar på smidigare vård för hjärntumörpatienter

Skyltar med sjukhusbyggnad i bakgrunden.

ÅU-foto


ÅUCS har öppnat en mottagning för patienter med hjärntumör där en neurolog och cancerläkare gemensamt tar mot patienterna.
Den gemensamma läkarmottagningen står till patienternas förfogade vid tiden då cytostatikabehandlingen påbörjas, efter operationen av tumören och efter avslutad strålbehandling, meddelar sjukhuset i ett pressmeddelande.
Specialisterna håller den gemensamma mottagningen en gång i månaden främst för att stöda patienter i arbetsför ålder om symtomen besvärar patienten så mycket att det är svårt att återgå till arbetet.
Hjärntumörpatienterna vårdas inom specialiteterna neurokirurgi, neurologi och onkologi (cancermedicin och strålbehandling).  Behandlingen löper desto smidigare ju bättre de olika specialiteterna samarbetar.
Under den gemensamma mottagningen kan patientens mångfacetterade problem behandlas på en gång.
– Både patienter och läkare har visat sig vara nöjda med systemet.  I och med att vården inte splittras till många specialiteter får patienterna en bättre uppfattning om vart de ska söka sig om problem uppstår.  Dessutom har vården förlöpt betydligt snabbare än tidigare, säger neurolog Jaana Korpela.
Mottagningen sker på cancerkliniken och är en del av det standardiserade vårdförloppet för hjärntumörpatienter.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit