Förflytta dig till innehållet

Baltic Princess ser ut att kunna återgå i trafik på torsdag — elfel satte motorer ur spel på onsdagen

passagerfartyget Baltic Princess i Åbo hamn

passagerfartyget Baltic Princess i Åbo hamn

Baltic Princess elsystem reparerades på torsdagen i Åbo hamn. Foto: J-O Edberg


Passagerarfärjan Baltic Princess som fick två motorer utslagna på onsdagen kan troligen återgå i trafik på torsdag kväll, meddelar rederiet Tallink Silja.

Tallink Silja skriver i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen att man fått in reservdelar för att reparera det elfel som uppstod på onsdagen medan färjan var på väg från Stockholm till Åbo.
Onsdagens kvällsavgång från Åbo ställdes in på grund av felet som bland annat gjorde att två av fartygets fyra motorer slogs ut. Enligt uppgifter som Iltasanomat tog del av på onsdagen förorsakade elfelet även att ventilationen lamslogs, att en del av toaletterna slutade fungera och att man inte kunde servera varm mat i fartygets restauranger.
Rederiets kommunikationschef Marika Nöjd säger till Turun Sanomat att man lokaliserat felet men att man ännu inte vet vad som förorsakade det.
– Sex omkopplare i huvudkontrollpanelen för el hade gått sönder. Eftersom så många komponenter gått sönder har vi behövt samla ihop reservdelar från olika håll, säger Nöjd till Turun Sanomat.
Hon säger att om man trots allt tvingas inhibera även torsdagskvällens avgång ska kryssningspassagerarna ändå få komma ombord. Ruttresenärer försöker rederiet boka om till Viking Lines avgång eller till avgången på fredag morgon.
Läs den uppdaterade artikeln här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit