”Baren” i Nagu såld till restaurangföretagare – siktar på att öppna efter sportlovet

I oktober satte företaget Kaj Båge Ab lapp på luckan för matserveringen och servicestationen på Kyrkbacken efter drygt 30 år.
Husmansluch också framöver
Nu har fastigheten sålts till företaget Saaristotien Palvelut Oy Ab, där Minna Ohvo är en av delägarna och planen är att öppna ”Minttus Bar & Kök” i fastigheten ännu under vårvintern.
– Konceptet fortsätter delvis som tidigare, vi kommer att öppna tidigt på morgonen och servera nybakt direkt från morgonen. Lunchservering med traditionell husmanskost ska det också bli, dessutom kommer vi att hålla öppet en bit in på eftermiddagen och kvällen med mindre rätter, berättar hon.
Under vinterhalvåret kommer konceptet att vara enklare, men till sommaren kommer man att satsa på en litet bredare à la carte-lista. Man kommer att hålla öppet året om.

Renoveringen av fastigheten har kört i gång och som bäst håller man på med att förnya hela golvet. Fastigheten har tömts så gott som helt och görs om så att café- och restaurangsidan blir skild från affärsutrymmet på cirka 60 kvadratmeter.
Den exakta tidtabellen för när man öppnar hänger på hur renoveringen framskrider, men Ohvo säger att alla nya möbler redan beställts och att man siktar på månadsskiftet februari-mars.

Söker underhyresgäster
Bränsleförsäljningen kommer att hyras ut till Kasper Båge, som fortsätter driva kallmacken under SEO:s färger som tidigare.
– Bränsleförsäljningen fortsätter i automat, huset och tomten är sålda, bekräftar Båge.
– Affärssidan och servicehallen kommer vi att hyra ut till utomstående företagare. Hallen kan hyras av någon bilmekaniker eller för någon helt annan verksamhet, säger Ohvo.

Hotellet utan krögare
För Ohvos del betyder det samtidigt att Strandkrogen i Hotel Strandbos utrymmen inte fortsätter. Hennes hyresavtal tog slut vid årsskiftet och i och med nysatsningen valde hon att inte förlänga avtalet där. Cateringverksamheten fortsätter hon med som tidigare.
Ohvo drev Strandkrogen sedan påsken 2017 och verkade innan det i Kirjais.

Strandbo Groups vd Stephan Kristiansson bekräftar till ÅU att hotellet i Nagu nu står utan krögare.
– Vi hade en plan för fortsättningen, men den gick tyvärr i stöpet. Just nu är vi väldigt öppna för diskussioner, säger Kristiansson som hoppas på en snabb lösning.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.