Förflytta dig till innehållet

Bergqvist vill fortsätta som vice ordförande för SFP

Pressfoto
en kvinna i blått
Sandra Bergqvist vill fortsätta som en av tre vice ordförande för SFP. Arkivbild.

Riksdagsledamot Sandra Bergqvist vill fortsätta som vice ordförande för Svenska folkpartiet i Finland (SFP). Bergqvist ställer upp för omval till vice ordförande på SFP:s partidag 29–30 maj.

— Vi behöver krafttag när det gäller att ta oss ur den kris som coronapandemin skapat. Vi behöver en möjliggörande sysselsättningspolitik där arbete alltid ska löna sig och olika former av hjälp och stöd för dem som är i behov av det, säger Bergqvist i ett pressmeddelande.

Bergqvist uppger att hon är orolig för hur högerpopulismen sprider sig och hur allt fler väljer att sätta egen vinning framför samhällets bästa. Under coronaåret har partiernas värderingar satts på prov och man har kunnat se hur många av dem vacklat.

— Jag är stolt och glad över att SFP fortsättningsvis står för stabilitet, pragmatism och en helhetssyn där grundrättigheter, människors lika värde och liberala värderingar fungerar som rättesnöre. Det är det här som Finland behöver just nu och det här jag verkligen vill jobba för.

Bergqvist valdes till vice ordförande år 2017. Andra vice ordförande är Silja Borgarsdóttir Sandelin och Henrik Wickström.

Bergqvist valdes in i riksdagen från Egentliga Finlands valkrets år 2019.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit