Förflytta dig till innehållet

Betongtillverkare i Pargas och Åbo varslar om permitteringar – nästan 100 berörs i Egentliga Finland

Arkiv/Mikael Heinrichs
en lyftkran på ett industriområde
Betsets elementfabrik i Pargas ligger på Norrbyåsens industriområde.

Betongföretaget Betset-yhtiöt som i februari 2019 tog över BM Turkus verksamhet i Åbo och Pargas varslar om långvariga permitteringar.

Betset inleder omställningsförhandlingar som berör hela personalen på 624 personer. Förhandlingarna inleds den 30 november och pågår i sex veckor. Man förhandlar om långvariga permitteringar på över 90 dagar för att säkerställa tillräcklig flexibilitet i det förändrade marknadsläget.

Byggbranschens konjunkturer ser fortsättningsvis dystra ut. Orderstocken har minskat oroväckande.

– Hösten har varit tung och orderstocken har minskat. Vi har jobb ännu under början av året, men tyvärr har vi redan tvingats inleda permitteringar på vår fabrik i Nummela efter höstens omställningsförhandlingar där, säger Betsets vd Mika Löytönen.

Trots de dystra utsikterna ser Löytönen positivt på framtiden.

– Vi har en stark framtidstro och litar på att bolaget kan vara konkurrenskraftigt. Vi tror starkt på att vi kan klara oss förbi de mest kritiska tiderna tack vare ett flexibelt permitteringsprogram.

Betset sysselsatte i slutet av oktober 98 personer i Egentliga Finland, 65 i Starrbacka i Åbo och 33 i Norrbyåsen i Pargas.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit