Förflytta dig till innehållet

Blivande föräldrar välkomnas till ÅUCS

ÅU-foto

Från och med i höst kan blivande föräldrar bekanta sig med förlossningsavdelningen vid Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS).

Besöken ordnas måndagar, tisdagar och torsdagar klockan 14–15.30 för tio par per gång. Gruppen samlas i ÅUCS U-sjukhus på mödrapoliklinikens förlossningsmottagning, därifrån man går vidare till förlossningsavdelningen och barnvårdsavdelningen.

Besöken är tills vidare riktade till förstföderskor. En lämplig tidpunkt för att komma på ett besök är från och med ungefär graviditetsvecka 32 och framåt.
På besöket berättar barnmorskan om förlossningens olika skeden, när man ska fara till förlossningssjukhuset och såklart om själva förlossningen.

Vårdavdelningens barnmorska berättar om barnsängstiden, amningen och skötseln av babyn. Under besöket bekantar man sig med utrymmena och vården på förlossnings- och barnvårdsavdelningen.

Pappan, stödpersonen eller partnern är välkommen med. Det lönar sig att reservera cirka 1,5 timmar för besöket. ÅUCS önskar att familjens barn inte deltar i besöket.
Tillsvidare ordnas rundvandringarna endast på finska men besök på svenska planeras från början av nästa år.

Här kan man anmäla sig till rundvandringen: www.vsshp.fi under bilden ”Raskaus ja synnytys” och anmälningen sker via tidsbokningstjänsten Lyyti.

Här kan du på förhand bekanta dig med ÅUCS Kvinnokliniks webbplats där det finns mycket information om våra avdelningar och deras verksamhet.

http://www.vsshp.fi/sv/toimipaikat/tyks/to7/Sidor/default.aspx

Dessutom kan du bekanta dig med avdelningarnas utrymmen på förhand via denna virtuella förevisning:

http://360.vsshp.fi/tykssynnytysosasto

I Hälsobyns kvinnohus finns en hel del nyttig information om graviditet, förlossning, återhämtning efter förlossningen, skötsel av babyn och amning.

https://www.terveyskyla.fi/naistalo/sv/graviditet-och-f%C3%B6rlossning

 

 

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit