Förflytta dig till innehållet

Blöt kväll slutade våldsamt i bastu – 86-åring dömd för grov misshandel

En i dag 86-årig man har av Västra Nylands tingsrätt dömts till ett års villkorligt fängelse för en grov misshandel som inträffade i en privat bostad i Ingå i maj 2018.

Männen träffades i gärningsmannens bostad där de hade druckit alkohol och diskuterat. I något skede av kvällen förflyttade de sig till bastun. När offret låg på bastulaven började den dömde mannen plötsligt misshandla den andre mannen.

Han höll mannen i strupgrepp med ena handen och slog honom flera gånger i huvudet med den andra.

I något skede har offret hamnat på golvet där gärningsmannen har stampat honom på bröstet.

Våldet pågick som helhet i över en halv timme. Offret har varit medvetslöst åtminstone en del av tiden på grund av berusning.

Synnerligen rått

Med sitt förfarande orsakade gärningsmannen, förutom smärta och medvetslöshet, offret flera kraftigt blödande sår, blåmärken och svullnad på huvudet och överkroppen.

Brottet begicks på ett synnerligen rått eller brutalt sätt och har också som helhet sett varit grovt.

Gärningsmannen har riktat kraftigt, mångsidigt, långvarigt och mycket farligt våld mot en, på grund av sitt berusade tillstånd, medvetslös person. I våldet ingick också strypning. Därför anser rätten att det var fråga om grov misshandel

Eftersom den dömde vid det här laget är 86 år gammal och vid dålig hälsa anser rätten dock att en ettårig villkorlig fängelsedom är tillräcklig.

Domen har inte vunnit laga kraft.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit