Förflytta dig till innehållet

Branschorganisation kritiserar Åbo stad: Gatstenar från Kina är ett högst miljöskadligt alternativ

Gatstenar
Sten från Kina är ett ekologiskt dåligt alternativ, anser branschorganisation Kivi. ÅU-Foto Stenindustrins branschorganisation Kivi utdömer Åbo stads planer på att köpa gatsten till Salutorget från…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Branschorganisation kritiserar Åbo stad: Gatstenar från Kina är ett högst miljöskadligt alternativ

  1. Joachim Hesthammer skrev

    Vid första anblick ter sig situationen oerhörd. Det politiska svaret på dylika situationer brukar vara ’globalisering’. Man kunde göra det hela till en mera komplex fråga; hur är det ens möjligt att kinesiska stenar kan konkurrera med finländska? Är det en fråga om kvalitet eller pris? Är sten sten eller är det frågan om en exklusiv sten som bara hittas i Fjärran Östern och av estetiska skäl bör beaktas? Rent historiskt hittar man traditioner som innefattar att frakta sten från ett geografiskt område till ett annat, egyptiska obelisker till exempel.

    Alla har möjlighet att ”rösta” genom sina inköp, vilken ’skattepolitik’, vilken ’företagskultur’, vilken ’regim’ förtjänar att bli belönad monetärt?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit