Förflytta dig till innehållet

Brottsmisstankarna vid Åbo djurskyddsförening påverkar ännu inte Pargas stad

Pargas stad fortsätter föra hittedjur till djurhemmet i Åbo. Åbo djurhem ÅU-foto

Pargas stad har avtal med Åbo stad om att hittedjur som påträffas i Pargas förs till djurhemmet i Åbo som drivs av staden och Åbo djurskyddsförening. Tjänsten utnyttjas relativt lite, men staden är tvungen att ha beredskap att ta hand om till exempel bortsprungna hundar och katter eller skadade djur.

Att djurskyddsföreningen nu misstänks för bland annat grov förskingring och bokföringsbrott påverkar inte i det här skedet stadens samarbete med föreningen, säger miljövårdschef Carl-Sture Österman.

– Vi väntar och ser vad beslutet blir och vad det handlar om. Visar det sig att det är frågan om stora oegentligheter och fiffel måste ärendet prövas.

Carl-Sture Österman. ÅU-foto

Att ta hand om hittedjuren i egen regi är inte ett alternativ, säger Österman. En lokal lösning skulle betyda att staden måste ha beredskap att ta hand om djuren under dygnets alla timmar och det blir dyrt och kräver att det ständigt finns personal på plats. I dag kostar servicen Pargas stad några tusen euro per år, säger Österman.

– För den summan finns det ingen möjlighet att sköta det i egen regi. Att köra djuren till Brusaby i Kimito känns inte heller riktigt klokt.

I allmänhet är det polisen eller räddningsverket som för djuren till Åbo. Kimitoön har ett avtal med Axxell om att Brusaby tar hand om hittedjuren i kommunen.

LÄS OCKSÅ: TS: Fiffel vid Åbo djurskyddsförening går till åtalsprövning

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit