Förflytta dig till innehållet

Butikschef i Kimito lättad över att musgift finns i lagret igen – "Aldrig förr har så många frågat efter något vi inte har"

Marja-Lena Heino t.v. och Gabriella Mustonen gissar att musgiftet kommer att gå åt i rasande fart. Foto: Monica Sandberg


På grund av regeländringar får råttgift numera köpas bara av aktiva lantbrukare med särskilda intyg.
Vanliga husägare ska nöja sig med det mildare musgiftet – men det har varit slut och inte gått att få tag på.
I går kunde butikschef Gabriella Mustonen och försäljare Marja-Lena Heino i S-kedjans järn- och lantbrukshandel i Kimito äntligen fylla på i hyllorna.
—  Våra kunder har frågat förtvivlat hela hösten och också letat i många andra butiker, säger Mustonen.
— Fritidshusägare – och särskilt de som bor längre bort så som i Sverige – har inte vetat vad de ska göra, för om man använder musfällor så borde man ju vara på plats och tömma dem, säger hon.
—  Aldrig förr har jag hört kunderna fråga så mycket efter något som vi inte har haft möjlighet att få tag på, inte i Finland och inte via importören för giftet har tydligen varit slut också utomlands, säger hon.
Till det nya hör musgift med smak av bittermandel, vilket ska stoppa andra djur från att äta av giftet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit