Förflytta dig till innehållet

Byggandet av Åbo salutorgs marknivå ska börja – torgstaketet flyttas

Monica Forssell
Ett torg med många arbetsfordon.
- Faktum är ändå att torghandeln kommer delvis att flyttas till den nya först i slutet av sommaren, säger projektchef Janne Laine.

Måndag 18 januari inleds nästa fas i Åbo salutorgs återkonstruktion, då marknivån ska börja byggas.

Från och med i morgon flyttas byggarbetsplatsens avgränsande staket närmare Universitetsgatan och det tillfälliga salutorgsområdet. Staketets flytt påverkar inte salutorgsområdet, men däremot minskar torgets parkeringsplatser i antal.

När staketet är flyttat börjar byggandet av torgets yta. De byggetapper som orsakar oljud ska bli klara under vintern innan torghandelssäsongen startar. En del av byggområdet kan tillfälligt öppnas upp för torghandeln på våren, om det finns behov för det.

— Målet är att besvara torghandelns ökade utrymmesbehov under våren och sommaren. Faktum är ändå att torghandeln kommer delvis att flyttas till den nya först i slutet av sommaren, säger projektchef Janne Laine.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit