Förflytta dig till innehållet

Byggnadsordning som Wennström sänkte tillbaka i fullmäktige i Åbo

Vann i domstol. Kjell Wennström, SFP. ÅU-foto

Ett år och nio månader efter att fullmäktige i Åbo godkände stadens byggnadsordning är samma byggnadsordning tillbaka i fullmäktige på måndag.

Orsaken är att byggnadsordningen inte fanns framlagd till påseende på svenska innan fullmäktige godkände den i januari 2016.

SFP:s Kjell Wennström överklagade fullmäktiges beslut till Åbo förvaltningsdomstol och fick rätt.

Under tiden 16.5–16.6 i år fanns byggnadsordning till påseende på finska och svenska på stadens webbplats och i byggnadstillsynens lokaler.

Några anmärkningar lämnades inte in. Däremot har vattenverksbolaget Turun Vesihuolto Oy, fastighetsförbundet Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi och tillgänglighetsombudsmannen lämnat in utlåtanden.

I byggnadsordningen ges föreskrifter som tar hänsyn till byggande som lämpar sig för de lokala förhållandena samt natur- och kulturvärden. Enligt lagen ska varje kommun ha en byggnadsordning.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit