Förflytta dig till innehållet

Campingföretagare är Årets vuxenstuderande

Årets vuxenstuderande. Susanne Sundholm utsågs förra torsdagen till Årets vuxenstuderande inom Axxell i Åbo och Åboland. Hon gratuleras av turismlärare Linda Glasberg-Lindholm och enhetschef Susanne Karlsson. Foto: Mikael Heinrichs


Susanne Sundholm är Axxells årets vuxenstuderande i Åboland. Hon överraskades av sina kolleger i samband med en helt vanlig lunch förra torsdagen och tilldelades utmärkelsen Årets vuxenstuderande inom Axxell i Åbo och Åboland.
Sundholm studerar till turisttjänsteman och siktar på att ta en fristående examen inom branschen hon jobbar med i dag på Solliden camping i Pargas.
– Det här känns jätteroligt, men samtidigt aningen overkligt, lyder den spontana kommentaren.
I prismotiveringarna konstaterar man bland annat att Sundholm ”är positiv och engagerad såväl när det gäller studier som delaktighet i utvecklandet av turismbranschen i regionen. Hon har påvisat studie-, branschvis och yrkeslivsmässig framgång, samt lyckats förena sin studiekunskap och eget företagande på ett ändamålsenligt sätt”.
För närvarande jobbar hon med att få det egna företaget miljömärkt med Green Key som en den första campingen i Finland.
– Green Key är inte ännu så stort i Finland, men finns i nästan 60 olika länder runtom i världen. Certifieringen är främst inriktad på restaurang- och logiverksamhet och kriterierna är rätt hårda.  Men vi tycker deras ideologi passar bra in i vår verksamhet mitt i naturen och vår fokus på både vandring och cykelturism, säger Sundholm.
Hon har använt sig av det egna företaget i flera sammanhang under studierna och samtidigt fått bekräftat att hon är på rätt väg.
– Jag har också sett en tydlig nytta av studierna i arbetet som ofta är rätt ensamt. Det är viktigt med stöd och möjligheten att bolla saker och ting med andra, säger Sundholm.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit