Förflytta dig till innehållet

Cellosolisten Senja Rummukainen gästar ÅFO i veckans digikonsert

ÅFO/Sanna Lehto
Profilbild på Rummukainen med sin cello.

Cellisten Senja Rummukainen är solist i Åbo filharmoniska orkesters nätkonsert på fredag klockan 19. Filharmonikernas konstnärliga ledare Olli Mustonen håller i taktpinnen och konserten sänds direkt på nätet.

I centrum av programmet står Joonas Kokkonens cellokonsert. Kokkonen hör till Finlands mest ansedda klassiska kompositörer och år 2021 har det gått 100 år sedan hans födelse.

Cellokonserten blev tonsättarens enda konsert och hör till den finländska konsertlitteraturens värdefullaste verk. I fredagens program ramas konserten in av verk av tyska romantiker.

Kvällen inleds med Felix Mendelssohns strålande uvertyr till Victor Hugos skådespel Ruy Blas. Konserten avslutas med Johannes Brahms melodiska och mångsidiga tredje symfoni.

”Cellisten Senja Rummukainen har under det gångna decenniet gått från att höra till toppbegåvningarna bland cellisterna till att vara en av de klarast lysande finländska musikerna”, skriver ÅFO i ett pressmeddelande.

Fredagens konsert och Åbo filharmoniska orkesters alla tidigare och kommande nätkonserter hittas gratis på adressen tfo.fi/live.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit