Förflytta dig till innehållet

CKP tar över utredningen av Österbybranden i Pargas

I branden på Österbyvägen 9 omkom en 20-årig Pargasbo. Polisen utreder fallet som dråp och sabotage. ÅU-foto


Centralkriminalpolisen i Åbo har tagit över utredningsansvaret för branden i en höghuslägenhet på Österbyvägen 9 A i Pargas den 27 oktober. I den brandhärjade lägenheten påträffades en 20-årig manlig ortsbo död. Polisen misstänker att branden var anlagd och att mannen omkom i samband med eldsvådan.
Fallet utreds därför som dråp och sabotage, säger kriminalöverkommissarie Markus Laine vid Centralkriminalpolisen.
– Själva dödsorsaken är sekretessbelagd men den tekniska utredningen tyder på att branden var anlagd av en utomstående person och att eldsvådan förorsakade mannens död.

Kriminalöverkommissarie Markus Laine på polisens presskonferens i Åbo efter knivattacken den 18 augusti. ÅU-foto


Polisen har förhört fyra personer som misstänkta och i ett skede var ett par av dem anhållna. Bevisen räckte ändå inte till för att personerna skulle häktas och senare i utredningen har några av de förhörda personerna friats från misstankarna om inblandning i branden.
Polisen går nu ut med en efterlysning av en man som har setts springa ut från huset strax innan brandvarnarna började tjuta. Den mellan 180 och 185 centimeter långa mannen var klädd i mörka kläder och hade en luva över huvudet. På ryggen hade han en ryggsäck eller väska.
Personer som vet något om händelserna kan kontakta polisen under tjänstetid på numret 041-362 3787 eller genom att skicka ett textmeddelande dygnet runt.
Informationen behandlas konfidentiellt.
LÄS OCKSÅ:  Dråputredningarna fortsätter i Pargas
   En död i våldsam brand i Österby i Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit