Förflytta dig till innehållet

DBTL flyttar till Domkyrkotorget och Braheskvären – kyrkan är nöjd med arrangemangen

Valtteri Hentilä/DBTL
Artisten lauri tähkä uppträder inför en publik på festivalen DBTL

Valtteri Hentilä/DBTL

Lauri Tähkä uppträder igen på sommarens DBTL-festival. Bilden är från Idrottsparken i fjol. Foto: Valtteri Hentilä/DBTL


Efter tre år i Idrottsparken ordnas Down By the Laituri festivalen nästa år i närheten av Domkyrkotorget och Braheskvären.
– Vi har länge drömt om att ordna festivalen där i den historiska miljön och i närheten av Aura å. Domkyrkotorget ger oss en utmärkt möjlighet att förnya och utveckla festivalen, säger arrangören Henri Kulmala.
Den förra arrangören ville också ordna festivalen vid Domkyrkan, men då sade kyrkorådet nej, bland annat för att festivalen skulle förorsaka trafikstörningar, störande ljud kring kyrkan och nedskräpning.
Nu säger Kulmala att man varit i kontakt med kyrkorådet och att man har fredat området utanför kyrkan och att inga konserter ordnas direkt nedanför trapporna.
– Det är klart att vi lyssnar på rådet och utgår från deras önskemål.

Församlingen är nöjd

Också domprost Heimo Rinne säger att samarbetet med festivalarrangörerna har förlöpt väl.
– Planeringen har skett i gott samarbete. Vi har sett över tidtabellerna så att vi inte ska störa varandra, och förrättningar så som dop och bröllop hålls i kyrkan som vanligt.

De första artisterna är redan bokade.

Dragplåstren är bland andra Eppu Normaali, Lauri Tähkä och Vesala. DBTL ordnar också två konserter i Domkyrkan under festivalen som ordnas mellan den 25 och 27 juli.
LÄS OCKSÅ:
Publikrekord på DBTL

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit