Förflytta dig till innehållet

Det är inte för sent att påverka politiken på Kimitoön

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Nyligen beslöt man på Kimitoön att skjuta upp en eventuell organisationsförnyelse till följande fullmäktigeperiod. En organisationsförnyelse som behövs av många orsaker, varav en av orsakerna är det stora antalet platser i förtroendeorganen, i jämförelse med antalet kandidater som brukar ställa upp i kommunalvalet.

En förnyelse är välkommen och fortsättningsvis aktuell trots att den sköts upp, speciellt om vi närmar oss saken från en annan vinkel. I stället för att bara försöka minska antalet platser, kunde vi även lyckas öka mängden intresserade?

I Kimitoöns Vänsterförbund är nästan hälften nya kandidater i år. Jag personligen förstår de farhågor som intresserade kan ha vad gäller att komma med i den kommunala politiken. Diskussionsklimatet på sociala medier har nu senast varit på tapeten och själv undrade jag om jag hade tillräckliga kunskaper, tillräckligt med tid och inte minst, hur gör man ens? Kanske kunde alla partier fråga sej själva om de verkligen gått ut synligt och meddelat att de välkomnar nya intresserade?

Det välkomnande och den hjälp som jag har mottagit så här långt har varit fantastiskt fin.

Många farhågor är nästan helt bortblåsta trots att vi bara just börjat och det här har fått mej att tänka, kanske fler skulle våga sej med om de visste vilket stöd och vilket välkomnande som verkligen finns att få? Nu då valet har skjutits fram får vi ännu en chans att säga, välkommen med! Du hinner ännu!

Jag hoppas att resultatet av en eventuell organisationsförändring i framtiden har en så bred delaktighet som möjligt. En koncentration av makten har inte många fördelar, inte för den större delen av oss i varje fall. Vi får inte tappa bort den demokratiska värdegrunden i vår strävan att förenkla och effektivisera.

Vänstern på Kimitoön ser fram emot att jobba tillsammans mot en bättre framtid. Ett arbete där du kunde vara med. Det är en framtid där alla invånares synvinkel tas i beaktande i beslutsfattandet, så att vår kommun blir bättre kommun för alla, inte bara för få.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit