Förflytta dig till innehållet

Det handlar om livet, faktiskt!

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Det känns svårt att förstå att så många kanske inte tänkt rösta i det kommande valet 23.1. Det är visserligen fråga om en ofattbart stor reform, men om man har röstat i riksdags- eller kommunalval skall man kunna rösta också nu. Det handlar om frågor som berör alla, precis alla.

Hur skall man i framtiden få hälsovård eller social service på sitt modersmål? Var finns hälsostationerna? Vad kommer det att kosta att besöka en läkare eller hälsovårdare ? Hur fungerar barnskyddet? Hur länge tar det innan vårdpersonalens löner har harmoniserats (uppåt givetvis)? Kommer vi att kunna få bättre digital service som är lätt att använda? Kommer äntligen mentalvårdstjänsterna att bli bättre, särskilt för de unga? Har de äldre möjlighet att få åldras värdigt och nära sina kära i trygg miljö? Hur blir det med Kårkulla? Om olyckan är framme – hur får vi hjälp? Kommer man i upphandlingarna att beakta också miljön och genomföra dem så att också lokala mindre företag har en chans? Hur skall användarnas åsikter tas tillvara och beaktas?

Om inte dessa frågor är tillräckligt viktiga för att gå till valurnorna så vilka kunde vara viktigare?

SFP är i valförbund med Samlingspartiet, medan Vänstern står på egna ben. Vi vill ha välfärd för alla, inte för få. På sitt eget språk och oberoende av bostadsort, ålder, inkomster eller egendomar.

Rösta – det är livsviktigt!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit