Förflytta dig till innehållet

Det har blivit smidigare att ansöka om förtursskyltar till skärgårdsfärjorna

Mikael Heinrichs
förtursskyltar till färjorna
Det har blivit enklare att ansöka om förtursskyltar till skärgårdens landsvägsfärjor.

NTM-centralen har nyligen öppnat en e-tjänst för ansökningar om förkörsrätt till landsvägsfärjorna. Tidigare har alla ansökningar gjorts med utskrivna pappersblanketter eller per e-post, men nu går det att ansöka om förtusrsskyltar också elektroniskt genom att logga in med bankkoder, mobilcertifikat eller certifikatkort.

Det går fortfarande att lämna in ansökan också med utskriven blankett per brevpost eller per e-post.

Enklare och tydligare

Den nya elektroniska ansökan ska vara både enklare och tydligare att fylla i och det är lätt att bifoga bilagor till ansökan. När ansökan skickats får kunden ett automatiskt kvitto på att ansökan mottagits.

Köläget för behandlingen av ansökningarna har blivit bättre sedan sommaren då personalbristen orsakade långa behandlingstider på upp till fyra månader. Nu är behandlingstiden nere i 1–2 månader, vilket är det normala.

Dela artikeln

En kommentar: “Det har blivit smidigare att ansöka om förtursskyltar till skärgårdsfärjorna

  1. Johan Andersson skrev

    Borde inte man frångå ett system som inte funkar? Nu är skyltarna bara en inkomstkälla för NTM. Övervakningen hur de används existerar inte. Rätt många rödskyltade som helt bevisligen är fritidsboende kan man se fredagar och söndagar i förturskön. Så var är idén? Ingen övervakning och skyltar delas ut godtyckligt. Fel mot både de som behöver och vi övriga som kör i skärgården.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit