Förflytta dig till innehållet

Diskutera Forumkvarterets framtid

De aktuella planerna för hur det centrala Forumkvarteret i Åbo ska utvecklas presenteras för Åboborna på måndag den 4 september klockan 17–19 i huvudbibliotekets studio.

På plats finns planläggningsarkitekten Christiane Eskolin från Åbo stad och Janne Helin från arkitektbyrån Schauman arkkitehdit.

Forumkvarteret avgränsas av Slottsgatan, Köpmansgatan, Eriksgatan och Auragatan.

Kvarteret ska få en ny detaljplan som möjliggör nybyggen samtidigt som man utreder hur parkeringen ska ordnas. Också balkonger på innergården kan bli aktuella. Affärskorridorerna i köpcentret blir kvar. De för stadsbilden viktigaste byggnaderna, som är kulturhistoriskt värdefulla, skyddas vid behov.

Flera fastighetsbolag i kvarteret vill ha en detaljplaneändring för Forumkvarteret.

Planen för delaktighet och bedömning, som är det första steget i planläggningsprocessen, godkändes i juni i år. Fullmäktige fattar det slutliga beslutet om den nya detaljplanen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit