Förflytta dig till innehållet

Egentliga Finlands räddningsverk grundar tre djurräddningsgrupper

Även djur råkar illa ut och behöver hjälp ibland. Egentliga Finlands räddningsverk förstärker sin djurräddningsverksamhet. Foto: Pixabay


Egentliga Finlands räddningsverk förstärker sin djurräddningsverksamhet. Från och med september ska Kiikalas, Lemus, S:t Mårtens och Mietois  frivilliga brandkårer fokusera på djurräddningsuppdrag.
Brandkårerna bildar tre djurräddningsgrupper. Räddningsuppdragen ges även i fortsättningen till de enheter som är närmast, men de tre grupperna ska ge stöd åt de enheter som räddar djur. I mån av möjlighet rycker de också ut till djuruppdragen.
I och med förändringarna eftersträvar räddningsverket en tydligare och mer organiserad djurräddningsverksamhet och utvecklat specialkunnande.
Kakskerta FBK har hittills ansvarat för specialkunskap om djur i hela landskapet. De drar sig nu ur samarbetet på egen begäran.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit