Förflytta dig till innehållet

Elever i S:t Karins svenska skola skrämda av film om Lucias historia – förälder: ”Vi är besvikna över rektorns omdöme”

Arkiv/Eleonora Drugg
skolbyggnad
En film om Lucias historia som visades för elever i årskurs 2 får kritik av föräldrarna. Flera barn har blivit skrämda av filmen.
På en musiklektion i S:t Karins svenska skola förra veckan visade skolans rektor, Maria Engblom, en film om Lucias blodiga historia för eleverna i årskurs 2. Filmen upplevdes som skrämmande…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Elever i S:t Karins svenska skola skrämda av film om Lucias historia – förälder: ”Vi är besvikna över rektorns omdöme”

  1. Harald Bergholm skrev

    Föräldrarna kanske borde kolla vad deras gullepluttar ser på telefonen (Tiktok) istället för att klaga på skolan i media och samla wokepoäng, om detta är ett problem så håll det internt till skolan. Ser inga problem med detta två minuters klipp, nyheter före barnprogrammen är råare och verkliga. Dessutom så sade ju läraren till att den som är känslig behöver inte se på klippet, så skolan HAR tagit sitt ansvar. Kanske nästa är att börja ta och censurera historieböckerna gällande vad som är hemskt eller kränkande så att ingen blir kränkt och sluta rapportera om vad som händer i samhället och världen. Är det bättre när ingen vet något om historien bara för att vissa tycker att ingen skall ens bli det minsta lilla sårad för stunden? De politiskt korrekta har ju redan råddat i kulturen och editerat sådant som DE tycker att är kränkande, rasistiskt eller misogynt, inte skall barnen få läsa original versionen av Pippi Långstrump eller Bröderna Grimms sagor och inte heller Harry Potter pga. J.K Rowling anklagas för att vara transfob. Gamla 90-tals Mumin var mer skrämmande, hur många har inte blivit rädd för Mårran?.
    Är man lättkränkt och känslig så håll er borta från kulturen, men låt alla andra få ta del av den i original version. Livet är inte en dans på rosor trots att vissa tror det och inget skall få förstöra den falska bilden för annars går man ut i media och gråter.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit