Förflytta dig till innehållet

Erik Sjöblom i Dalsbruk: Sommaren börjar med vackert väder

Erik Sjöblom i Dalsbruk spår väder sedan årtionden tillbaka. ÅU-foto


Erik Sjöblom, väderspåman i Dalsbruk på Kimitoön, har iakttagit höstvädret och levererar sin prognos:

”Januari

Januari kommer in med mycket ostadigt väder någon minusgrad men sen har vi plusgrad igen. I medlet på månaden så får vi nog litet kallare. Vi har också litet snöarbete. Men det kommer mild luft in, så vi får blidväder i månadsslutet. Någon minusgrad i slutet på månaden.

Februari

Sydostlig storm som har med sig snö och regn de första dagarna i månaden. Sedan klarnar det upp och vi får litet stabilare väder. Men ingen hård köld. Mycket omväxlande väder i februari.

Mars

Regn och blidväder har vi här de första dagarna i månaden. Men det klarnar upp och vi får någon minusgrad på nätterna. Men någon riktig vinter får nog ej mera denna månad.

April

Rätt så fina dagar har vi här någon dag in i månaden. Men det kommer ett lågtryck österifrån som har med sig hårt väder och mycket regn. En mycket ostadig månad.

Maj

En skaplig sydost storm har vi här i månadsskiftet samt högvatten. Vi har också att vänta mycket regn den första veckan i maj. Men sedan klarnar det upp och vi får fina soliga dagar månaden ut.

Juni

Det vackra vädret fortsätter ända till midsommaren. Men sedan kommer det regn och hårda vindar från sydost, möjligen också åska. Efter det så får vi mycket varmt och vackert väder. Trevlig sommar.”
LÄS OCKSÅ: Fjolårets prognos (på vår gamla sajt)

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit