Förflytta dig till innehållet

Europeiska 112-dagen firas på gågatan i Åbo


Den europeiska 112-dagen bjuder på program för både barn och vuxna lördagen 10 februari i Åbo. Evenemanget ordnas på gågatan vid korsningen mellan Universitetsgatan och Kristinegatan klockan 10–14.
Besökare kan utforska både brandbilar och ambulanser, och bekanta sig med räddningshundarna. I räddningsverkets roulette kan den som svarar rätt på säkerhetsrelaterade frågor vinna priser. Den som anmäler sig på förhand kan också öva på brandsläckning.
I Röda Korsets lokaler kan man lära sig om återupplivning. Egentliga Finlands hjärtkrets förevisar hur en defibrillator fungerar. Med dess hjälp kan vem som helt rädda en person som fått hjärtstopp. I hjärnförbundets tält kan man lära sig mer om tecken på hjärn- och hjärtinfarkter.
112-dagen uppmärksammar EU:s nödnummer 112, och bakom evenemanget står ett antal aktörer såsom Finlands Röda Kors, räddningsverket i Egentliga Finland, Åbo nödcentral och Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit