Förflytta dig till innehållet

Extra styrelsemöte i morgon i Pargas – välfärdsområdets avtal ska slås fast

Stadsstyrelsen i Pargas sammanträder ännu en gång på det här årets sida under onsdagseftermiddagen, eftersom hyresavtalen för lokaler som hyrs ut till välfärdsområdet och ett avtal om ICT-tjänster ännu måste ingås innan årsskiftet.

Välfärdsområdet Varha kommer åtminstone under början av 2023 behöva ICT-tjänster som staden producerar, eftersom Varhas egna ICT-system inte ännu är klara att tas i bruk vid årsskiftet.

Avtalet om ICT-tjänsterna som styrelsen tar ställning till gäller till slutet av 2023, men Varha strävar att så snart som möjligt överta de här tjänsterna.

Nästan sextio objekt ingår

I hyresavtalen ingår sammanlagt 56 objekt, allt från jordkällare och förrådsbyggnader till hälsostationer och välfärdscentret i Pargas. I sammandraget ligger den årliga bruttohyres- och skötselvederlagskostnaden på ungefär 4,68 miljoner euro.

Brandstationerna i Pargas, Korpo och Houtskär har hyrts ut till Egentliga Finlands regionala räddningsverk sedan 2005. De existerande hyresavtalen överlåts till välfärdsområdet genom avtalsöverlåtelse.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit