Förflytta dig till innehållet

Facket vill se löneförhöjning för lärare

Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ förväntar sig löneförhöjningar i höstens förhandlingar.  OAJ:s ordförande Olli Luukkainen anser att den offentliga sektorn inte får sacka efter den allmänna inkomstutvecklingen på arbetsmarknaden.

Han betonar att lärarnas köpkraft måste förbättras. Statistik och prognoser visar att löntagarnas köpkraft försvagas inom den offentliga sektorn och förstärks inom den privata.

– Den offentliga sektorn är kvinnodominerad, så det här är också en jämställdhetsfråga. En orättvis tidsbunden nedskärning av semesterpenningen ökar ytterligare skillnaderna i inkomstutvecklingen, säger Luukkainen i pressmeddelandet.

Han tror att kommunsektorns nya avtal ingås kring årsskiftet och antagligen först i januari 2018, då man känner till nivån på löneförhöjningarna för de flesta av privata sektorns avtal.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit