Förflytta dig till innehållet

Färre än var fjärde invandrare använder sin rösträtt i kommunalval – partierna satsar ändå stort på översättningar

Inusah Mohammed
Lukumanu Iddrisu, som har studerat valdeltagande bland personer med invandrarbakgrund, betonar att det behövs mer än kommunalvalsprogram översatta till olika språk.
"Att nio av tio invandrare i undersökningen sade att en politiker aldrig närmat sig dem säger en hel del."Lukumanu Iddrisu, forskaren bakom studien Immigrants' perception on municipal election in Vaasa…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Färre än var fjärde invandrare använder sin rösträtt i kommunalval – partierna satsar ändå stort på översättningar

  1. Maria Abrahamsson skrev

    Nyckelmeningen i artikeln är: ”Att nio av tio i undersökningen sade att en politiker aldrig närmat sig dem säger en hel del.”
    Det här året är det förstås svårare för partierna att göra viktigt valarbete vid personliga möten i/utanför valstugor eller vid dörrknackningar. Men jag tycker att det är sorgligt att även partier som säger sig värna om minoriteter och integration glömmer bort detta under det konkreta valarbetet.
    Artikeln hade fått en pluspoäng, om den även beskrivit vilka språk det meddelandekort som sänds till alla i rösträttsregistret omfattar.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit