Förflytta dig till innehållet

FBK övar i Salo på lördag – rök och brandbilar kommer att synas

Om vädret tillåter det så kommer S:t Bertils FBK och Halikko FBK att utföra en släckningsövning på Tapiolantie 821 i Salo på lördagen den 8.1.2022.

Övningen börjar klockan 9 och pågår fram till kvällen. I slutet av övningen kommer det rivningsfärdiga frontmannahuset som används i övningen att brännas ner.

På grund av övningen kommer rökbildning och utryckningsfordon att observeras i området. Nödcentralen informeras skilt om övningen.

Under övningen övas bland annat rekognosering i samband med primärsläckning, kompletterande brandsläckningsmetoder och förebyggande av rökexponering. Dessutom tränar övrig personal stödfunktioner för rökdykning.

I enlighet med Inrikesministeriets anvisning för räddningsdykning måste rökdykningspersonal öva rökdykning varje år under så realistiska förhållanden som möjligt. Dessa anvisningar gäller rökdykare från räddningsverket och de frivilliga brandkårerna.

S:t Bertils FBK och Halikko FBK ansvarar för övningen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit