Förflytta dig till innehållet

Februari slutade varmt – trots det var månaden ovanligt kall

Ari Sundberg/SPT
Februari levererade varierande temperaturer, men som helhet var månaden kallare än normalt.

Februari månad som helhet var ovanligt kall i år, trots att man i slutet av månaden uppmätte värmerekord vid flera väderstationer.

Enligt Meteorologiska institutet låg temperaturen mellan 1 och 4 grader under det normala för årets andra månad.

Medeltemperaturen rörde sig i de södra och västra delarna av landet mellan 5 och 10 minusgrader. I den västra skärgården var medeltemperaturen kring 3 minusgrader. I landets östra och norra delar rörde sig månadens medeltemperatur mellan 10 och 15 minusgrader.

Mot slutet av månaden blev vädret mildare. Under månadens sista dag uppmättes i den västra skärgården nya värmerekord vid tre olika väderstationer: Tvärminne Hangö, Russarö Hangö och Lemland Nyhamn.

Månadens lägsta temperatur var 39,7 minusgrader och den uppmättes den 20 februari i Utsjoki. Den högsta temperaturen, 9,8 grader, uppmättes den 25 februari både på Mariehamns flygplats och i Jomala.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit