Förflytta dig till innehållet

Finlandssvensk barnmusik visar upp sig i Åbo

Robin Hund och Bob Katt. Robin Hund & Hans glada orkester, med Tomas Järvinen och Henrik Strang, är med på turnén som samlar många av namnen inom finlandssvensk barnmusik. Pressbild

”Från 0 till 100 med finlandssvensk barnmusik!” heter en serie konserter som samlar många av de kändaste namnen inom finlandssvensk barnmusik.

Med på turnén är Arne Alligator & Djungeltrumman, Benny Törnroos, Robin Hund & Hans glada orkester samt Sås & Kopp.

Starten är på Kåren i Åbo lördagen den 14 oktober klockan 14. Turnén drar sedan vidare till Vasa och Helsingfors.

Målsättningen, säger arrangörerna, ”är att erbjuda publiken ett tvärsnitt av finlandssvensk barnmusik under tiden av ett självständigt Finland”.

– Allt sedan Georg Malmstén har den finlandssvenska barnmusiken satt en prägel på finlandssvensk musikkultur. Därav idén att visa upp ett brett spektrum av den finlandsvenska barnmusikens pärlor från begynnelsen till nutid, från 0 till 100.

Man spelar låtar av bland annat Malmstén, Zachris Topelius, Sven Sid, Tove Jansson och Erna Tauro, Carl Borenius samt de uppträdande artisternas egna låtar. Turnén är en del av Finland 100-firandet.

Artisterna kompas av en orkester med kapellmästaren Kalle Katz (keyboard), Hannu Risku (trummor), Luis Herrero (bas) och Henrik ”Bob Katt” Strang (gitarr).

Konserten räcker en dryg timme. Gratis inträde för barn under 2 år.

Biljetter via Lippu.fi eller vid dörren en timme före konserten.

Kåren finns på Tavastgatan 22.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit