Förflytta dig till innehållet

Finnmaster tillbaka i Åbo efter gårdagens incident vid Innamo

[mapsmarker marker=”104″]

Finnlines fraktfartyg Finnmaster återvände vid sextiden på fredagsmorgonen till Åbo hamn. Detta som en följd av nära ögat-situationen norr om Storlandet i Nagu på torsdagen.

Då gjorde ett roderfel att Finnmaster vid middagstid var nära på att köra på ön Haplot söder om Innamo (se kartan ovan). Incidenten inträffade klockan 12.17, då fartyget var på väg från Nådendal till Oxelösund i Sverige.

Fartyget låg på torsdagskvällen för ankar utanför farleden medan dykare undersökte botten. Men nu är det alltså tillbaka i Åbo.

Tapani Voionmaa på Finnlines säger till ÅU på fredag förmiddag att man väntar på myndigheternas granskning för att se hur och när Finnmaster kan fortsätta.

– Men inget pekar på att det haft bottenkänning. Det var helt enkelt ett tekniskt fel. Fartyget hade endast fyra passagerare och de har gått i land, säger han.

LÄS OCKSÅ: Finnlines-fartyg nära att köra upp på ö söder om Innamo (ÅU 31.8.17)

TIPS: I ÅU:s fartygstjänst kan du leta upp Finnmaster och se var fartyget finns och hur det rört sig

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit