Förflytta dig till innehållet

Finsk-rysk cirkus med internationellt framgångsrika artister i Åbo — passar både barn och vuxna

Akrobatik på hög nivå. Pauliina Räsänen och Slava Volkov. Pressbild

Akrobatik på hög nivå. Pauliina Räsänen och Slava Volkov. Pressbild


Cirkusen Five Stars Circus turnerar i Finland, bland annat i Åbo, i slutet av oktober.
Föreställningen är en del av Samfundet Finland-Rysslands 75-års jubileum.
Den är ett samarbete mellan de internationellt framgångsrika akrobaterna Pauliina Räsänen och Slava Volkov, de erfarna clownerna Kasyan Ryvkin och Elena Sadkova samt cirkusartisten Aarni Pahajoki. Corinne Kuzma står för musiken med sång och harmonikaspel.
Clowneri och akrobatik kombineras i föreställningen, som beskrivs som underhållande nycirkus som passar alla oavsett ålder eller språkkunskaper. Den innehåller också detaljer som kulturinsatta kommer att känna igen.
Bland annat föreställer Volkov den sovjetisk-ryske brottaren Ivan Poddubnyj (1876–1949) som var sexfaldig mästare i grekisk brottning.

Föreställningen passar både barn och vuxna

Räsänen och Volkov lämnade år 2015 den världskända cirkusen Cirque du Soleil för att starta eget företag i Gustavs. Där driver de sitt företag Art Teatro. Sadkova och Ryvkin har gjort karriär i den berömda ryska Licedei-clowneriteatern.
De har alla lång erfarenhet av branschen, och hoppas att flera skulle bli intresserade av den i Finland.
– Jag hoppas att också de som vanligtvis inte går på cirkus skulle ta mod till sig och komma, för vår föreställning erbjuder någonting för alla. Ett barn tittar på den ur sin egen synvinkel, liksom en vuxen tittar på den ur sin synvinkel, säger Räsänen.
Samfundet Finland-Ryssland strävar efter att ordna ett stort evenemang varje år. I år fyller samfundet 75 år. Cirkusturneringen är en del av firandet, liksom ett kulturseminarium som ordnades tidigare i år, berättar samfundets verksamhetsledare i Åbo, Soile Sirri.
– Vi försöker alltid bjuda på något nytt, och jag hoppas att föreställningen är något som intresserar finländarna.
Föreställningen har premiär i Rovaniemi på söndag. Därefter ordnas den i Vasa, Kuopio, Åbo och Helsingfors. Föreställningen i Logomo ordnas tisdagen den 29 oktober klockan 19.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit