Förflytta dig till innehållet

Flera intresserade av att driva hotell i Rettigsfabriken

Yrkeshögskolan Novia har tidigare funnits på Nunnegatan i Åbo där Stiftelsen för Åbo Akademi nu vill bygga hotell. ÅU-foto


Rettigs fabriksbyggnader på Nunnegatan kan bli ett hotell, trots att området är planerat för högskoleverksamhet. Det står klart efter att stadsmiljönämnden beviljat undantagstillstånd för projektet i tisdags.
Nu är bollen hos Stiftelsen för Åbo Akademi, som äger fastigheterna. Nästa steg är att hitta en samarbetspartner som vill driva hotellet.
– Vi har förhandlat med flera aktörer sedan tidigare, och nu intensifieras förhandlingarna i och med undantagstillståndet. Tidtabellen är oklar, men det är ju i vårt intresse att gå vidare med processen så fort som möjligt, säger stiftelsens skattmästare Lasse Svens.

Finns det planer på hur byggnaderna ska byggas om?

– Inget fastslaget i det här skedet.

Undantagstillståndet gäller affärs-, kontors- och inkvarteringsverksamhet. Kommer alla fastigheter att användas för hotellverksamhet?

– Det beror på aktören vi kommer överens om samarbete med. Det finns olika alternativ för byggnaderna.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit