Förflytta dig till innehållet

Företagarna i Egentliga Finland firar ikväll

Åbo mässcentrum. Här var Åbo mässcentrum skrudat för bokmässa, i kväll blir här företagarfest.


– Det brukar vara en stor och festlig tillställning och blir det alldeles säkert i år också.
Så säger Staffan Sundström, vice ordförande i föreningen Väståbolands företagare och styrelsemedlem i Egentliga Finlands företagare.
Han har lång erfarenhet av företagsföreningen och säger att han tror det här blir den 22 gången han deltar i företagarfesten, som är något av årets höjdpunkt för regionens företagare.
Det är nämligen på den här festen som man får veta vilket företag som får priset som ortens företag det aktuella året, och vilket företag som kammar hem det prestigefyllda priset som hela landskapets etta bland årets företag.
Företagarföreningarna i Egentliga Finland är över 30 stycken, och de nominerar och föreslår företagen till utmärkelserna.
Har Åboland någonsin fått det största priset?
– Jag kan bara svara för Pargas del, säger Sundström, och det har hänt en gång, 1984 då bröderna Fjäders jordschaktnings- och grävbolag tog priset.
På Kimitoön har företagarföreningens ordförande Heidi Loukiainen inte vetskap om att ett företag på ön någonsin skulle ha fått landskapspriset.
– Åtminstone inte under min eller under min föregångares tid, men vi har föreslagit företag flera gånger, säger hon.
Aktiviteten i företagarföreningen är något de båda sätter stort värde på.
Loukiainen säger att engagemanget är ett sätt att skapa nätverk som är nyttiga både för den egna lokalföreningen och för det egna företagandet.
Sundström påminner om att Företagarna i Finland på riksplanet är en viktig lobbare när det gäller lagar och bestämmelser som påverkar företagarnas vardag.
– Dessutom erbjuder föreningen en uppsjö av experter som ger gratis rådgivning, säger Sundström. Råkar man till exempel behöva råd av en sådan expert kan deltagaravgiften i föreningen betala sig tillbaka via ett par samtal.
Pristagarna publiceras på ÅU:s webb klockan 18.30. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit