Förflytta dig till innehållet

Fotbollsfusion kan bli oundviklig på Kimitoön?

Sport är en stor samhällsfråga. Dagligen kan man läsa sportresultat och ta del av andra sportnyheter. Sport är också ett område där känslorna styr lika mycket som förståndet, tidvis rentav…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Fotbollsfusion kan bli oundviklig på Kimitoön?

  1. Kenneth Wilen skrev

    Anngående Norrskata Gästhamn och Kaffeservering så dricker man nog Kaffe varje dag mitt i byn på Wilens veranda samt njuter av läskande drycker i gott sällskap

  2. Leif Byman skrev

    Fotbollen på Kimitoön
    Efter att ha begrundat Tom Simolas ledare i ÅU den 6 juli 2019 vill jag framföra mina personliga tankar om fotbollen på Kimitoön. På kort sikt är det svårt att hålla div. 3 och 4-nivå med enbart spelare från ön. Detta är tyvärr ett faktum. Befolkningen minskar och med det förstås ungdomarna. Många studerar utanför ön, vilket gör det svårt att deltaga i träningar flera gånger i veckan. Detta problem gäller förstås inte bara Kimitoön. Jag hörde t.ex från Ekenäshållet att dom i några matcher ibland har endast tre-fyra ekenäspojkar i öppningselvan. Under mina 25 år som aktiv inom FC Boda har vi alltid haft några förstärkningar utifrån ön, såväl spelare som tränare. Detta för att kunna erbjuda matcher i division 3 eller 4. Ekonomiskt har vi hittills klarat oss förvånansvärt bra tack vare våra trogna sponsorer som har velat stöda oss, men som Simola säger i sin ledare kommer också den ekonomiska biten att bli tuffare för varje år. Detta gäller också fotboll på högsta nivå i Finland; man kan nästan rangordna lagens placeringar i serien enligt budgetnivå.
    Den viktigaste frågan då det gäller fotbollen på Kimitoön är; vill vi eller vill vi inte erbjuda den nivå på öns fotboll som FC Boda förtjänstfullt har lyckats erbjuda under tiotals år?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit