Förflytta dig till innehållet

Från Curaçao till Björkholm

Björkholm arrenderas ut från och med den 1 januari 2018. ÅU-foto


Åbolands skärgårdsstiftelse har ingått ett femårigt arrendeavtal med Johanna Yliportimo och Matthijs Admiraal som tar över verksamheten i Kurt och Gulli Kronehags stugby på Björkholm.
Paret valdes ut bland sju sökande.
Yliportimo och Admiraal har de senaste tre åren jobbat på den västindiska ön Curaçao. Hon som dykinstruktör och han som lärare. Yliportimo är från Uleåborg men har gått i skola i Åbo. Admiraal är holländsk byggnadsingenjör.

Matthijs Admiraal och Johanna Yliportimo lämnar värmen i Karibien och flyttar till Björkholm. Foto: Privat


Nu ser paret fram emot att bli turistföretagare i den åboländska skärgården, även om hoppet från Västindien till Åboland kan kännas långt.
– Ö som ö, även om klimatet är lite annorlunda. Men vi har länge tänkt flytta till Finland och jag har saknat rågbrödet, salmiaken och skärgården. Det här en utmärkt möjlighet och en utmaning att få fortsätta med Kronehags livsverk, säger Portimo.
Duon kommer långt att fortsätta på Kronehags utstakade väg med fisketurism, fester och olika aktiviteter. Formellt tar de över verksamheten vid årsskiftet och till Björkholm flyttar de på våren innan säsongen kommer i gång.
För Åbolands skärgårdsstiftelse känns valet av ny företagare helt rätt, säger stiftelsens sekreterare Katja Bonnevier.
– När vi hittade ett ungt par med starka band till regionen som vill flytta ut till Björkholm och starta eget så så stämmer det med vår målsättning om en levande skärgård. Vi ser en stor potential i dem.
Uppdaterad 17:31 med bild på paret.
LÄS OCKSÅ: Ny företagare tar över Björkholm
  Kronehags arrenderar ut Björkholm

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit