Förflytta dig till innehållet

Fullt ös trots regn på fotbollscup i Kimito

Gräsplanscupen har två flickklasser och sex  pojkklasser. Foto: Emma Strömberg

Regnet öser ner under Gräsplanscupens andra dag. Fotbollsturneringen som arrangeras av Kimito sportförening (KSF) avslutas på söndag.

71 lag deltar i fotbollsturneringen på Amosparkens fotbollsplan. Under helgen spelas sammanlagt 193 matcher på åtta planer. Cirka 1000 barn och unga i åldern 9 – 14 år deltar.

Tävlingschef Bosse Ahlgren säger att allt praktiskt fungerar oberoende vädret.

– Men det kan påverka spelarnas feelis, att det inte väljer att komma nästa år.

Det är 25:e året som KSF ordnar Gräsplanscupen och den har vuxit mycket sedan starten då 12 lag deltog. Ahlgren berättar att de bara en gång tvingats avbryta matcherna. Då åskade det så mycket att de fick ta en paus och programmet försköts med en timme.

Det lag som kommer längst norrifrån är Sundom IF från Vasatrakten och längst österifrån kommer Inkeroisten Purha från Kouvola. Ekenäs IF har flest lag representerade i turneringen, 11 stycken.

– Det är fler lag än KSF som har 8 eller 9 lag som spelar i turneringen, berättar Ahlgren.

Alla Pargas IF:s lag är också på plats och både svenska och finska lag från Åbo är väl representerade.

KSF:s lag i klassen flickor -04 har klarat sig riktigt bra. De har bara finalmatchen kvar, så de får gå hem med antingen silver eller guldmedalj.

Ulrika Laurén (t.v.), Hilla Nikkari och Julia Granlund i KSF:s lag i klassen flickor -04 ska klä på sig varmare kläder efter den nästsista matchen. – Vi har vunnit tre matcher och spelat en match jämnt, berättar Ulrika.

KSF pojkar -06 spelar mot FC Vikingit. Foto: Emma Strömberg.

Madelene Häggman och sonen Rasmus Häggman ser på när andra sonen som är med i KSF spelar mot FC Vikingit. Foto: Emma Strömberg.

Iina Lavonen och Amelia Wallin spelar för Pargas IF, flickor -07-08. De har vunnit varannan match och förlorat varannan match berättar flickorna.
– Det har varit väldigt roligt, säger Iina.

FC Inter spelar mot Sibbo vargarna i klassen pojkar -04. Foto: Emma Strömberg

Du kan se matchresultaten här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit