Förflytta dig till innehållet

Hockeyprofilen Arto Sirviö leder Finlands svenska idrott

Arto Sirviö. @FSI


Finlands Svenska Idrott har anställt Arto Sirviö som ny idrottschef. Sirviö, som nu är verksamhetsledare för ishockeylaget JYP:s juniorer, har erfarenhet från Finland, Sverige och Tyskland.
Han har främst arbetat inom hockeybranschen, bland annat som utvecklingschef på Finlands Ishockeyförbund, vd för KalPa Hockey, huvudtränare för Kristianstad IK och Tranås AIF i Sverige och som idrottschef för Björklöven och Mora IK. Sirviö har själv en bakgrund som professionell hockeyspelare.
Tjänsten som idrottschef på Finlands Svenska Idrott söktes av 36 personer.
– Det stora antalet ansökningar gladde oss, det visar på att arbetet för idrott på svenska intresserar. Med Sirviö med i gänget får vi in ett annat nytänk för verksamheten och ett starkt kunnande på flera områden inom idrotten, säger generalsekreterare Christel Björkstrand på Finlands Svenska Idrott.
Finlands Svenska Idrott r.f. (FSI) är centralorganisationen för idrott och motion på svenska i Finland.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit